Word actief in de SGP-Jongerendagcommissie!

Eens in de twee jaar vindt voor veel SGP-jongeren het hoogtepunt van de politiekplaats: de Jongerendag. Een boeiend thema, grote sprekers en een prachtige locatie. De vacatures voor de komende Jongerendag 2018 staan weer online. Er is weer volop mogelijkheid om ook achter de schermen actief te zijn. Wat houdt dit precies in?

Rond deze tijd begint het weer te kriebelen, want de voorbereidingen van de SGP-Jongerendag gaan weer van start. Allereerst is er een enthousiaste commissie nodig die deze dag gaat organiseren. De verwachtingen zijn hooggespannen. Wat wordt het hoofdthema van de dag? Op welke locatie gaat de Jongerdag plaatsvinden?

 

Twee vrijwilligers uit de vorige commissie geven inzicht van hoe het eraan toeging tijdens de Jongerendag 2016.

Dirk van Horssen (Coördinator Vrijwilligers): “We werkten van groot naar klein. Het begint bij het bedenken van een aansprekend en actueel thema. Het moet verschillende doelgroepen aanspreken, er moet voor iedereen wat tussen zitten. Daarnaast wordt nagedacht over het benaderen van grote sprekers. Als het thema en de sprekers eenmaal vaststaan, leggen we ons toe op kleinere dingen. We stellen een draaiboek op, waarin staat wat er wanneer door wie moet gebeuren.”

Rick van de Waerdt (Coördinator Vrijwilligers): “Dit draaiboek was erg strak. Op de Jongerendag was er een tijdsmanager die de hele dag de planning in de gaten hield en verantwoordelijk was dat alle onderdelen van het programma op tijd begonnen en stopten.

 

Kortom, voor deze dag zijn enthousiaste mensen nodig, die zich willen inzetten om een prachtige dag te organiseren. Ben je enthousiast geworden en wil je meehelpen? Solliciteer dan hier.

Geschreven door Dirk van Horssen en Rick van de Waerdt

Meer artikelen van Dirk van Horssen of Rick van de Waerdt:Blog comments powered by Disqus