Wat zijn we weer lief geweest!

We willen graag lief gevonden worden. Zolang we maar niet zelf lief moeten doen. Afgelopen week zijn we niet zo lief geweest. Tijd om eens terug te blikken en eens te kijken hoe we ons leven moeten beteren.

We willen graag lief gevonden worden. Zolang we maar niet zelf lief moeten doen. Afgelopen week zijn we niet zo lief geweest. Tijd om eens terug te blikken en eens te kijken hoe we ons leven moeten beteren.

Lieflijk investeren
Afgelopen week hebben we weer eens heerlijk geboycot. Israël natuurlijk, dat is gewoon goede business. Overigens schijnt het geen boycot te zijn geweest, maar moeten we spreken over ‘principiële keuzes die gemaakt zijn’. Daar zijn we als SGPj natuurlijk fan van! Minister Timmermans geloofde zijn eigen oren toen hij zei dat ‘het ministerie niets vindt’ van al die boycots. Welja, we vinden zeker ook niets van investeringen van PGGM in China en Liberia. Om maar een voorbeeld te geven. Ik vroeg me zomaar af hoe de Palestijnen tegen die hele discussie aan kijken. Ze zijn intussen vast druk bezig met een Nederlands standbeeldpark in Ramallah. Want laten we eerlijk zijn: door het heldhaftige optreden van Nederlandse bedrijven in Israël hebben we het vredesproces sterk beïnvloedt en het Palestijnse volk gered. Heus niet. Ik heb een beter idee om de Palestijnen te helpen: die hypocriete uitvoering van maatschappelijke betrokkenheid achter ons laten en massaal investeren in Israël. En dan juist daardoor aandringen op baat voor Palestijnen, zo u wilt. Zo is er een regionaal waterproject waar Jordaniërs en Palestijnen bij betrokken zijn, nota bene gesteund door de Wereldbank. Misschien wil Vitens daar wel in investeren? Het telefoonnummer van Mekorot is vast nog wel bekend!

Een standje van Rusland
Het kan raar gaan. Het land waar men veel met mensenrechten bezig is, kwam afgelopen week met een kritisch rapport over mensenrechten in Nederland. Logisch eigenlijk. Want hoe onmenselijk veel wij bezig zijn met die mensenrechten, Rusland overstijgt zelfs de brave Nederlander. Russen zijn druk met die mensenrechten, en erg innovatief zelfs. Maar ik weet niet of de Russen die mensenrechten wel snappen. Kijk, het idee is toch dat je die mensenrechten houdt, en niet schendt. Misschien kan Mark Rutte een Russische handleiding meenemen naar Sotsji voor Poetin?

Liefde op grote hoogte
De meest zware beslissing van het kabinet is vrijdagochtend genomen. Wat kost dat toch een hoop moeite! Gas terug in Groningen. Misschien kan de NAM eens in Den Haag gaan boren? Misschien ligt er wel gas, misschien ook niet. Maar het maakt politiek Den Haag weer wat Neder-landser. In elk geval mocht minister Kamp de blijde boodschap gaan brengen in Loppersum. Zo sloten we de week toch af met een lieve daad.

Hans van 't Land
Commissie Internationaal


Blog comments powered by Disqus