Voorjaarscongres SGP-jongeren

Vrijdag en zaterdag, 22 en 23 maart, is het zover; het voorjaarscongres van SGP-jongeren. Wat kun je ervan verwachten? Vijf vragen en antwoorden. Plus: twee jongeren en hun reden om het voorjaarscongres te bezoeken.

Volgende week vrijdag en zaterdag, 22 en 23 maart, is het zover; het voorjaarscongres van SGP-jongeren. Wat kun je ervan verwachten? Vijf vragen en antwoorden. Plus: twee jongeren en hun reden om het voorjaarscongres te bezoeken

Waar gaat het over?
We hebben ons congres de slogan 'Jongste schouders, zwaarste lasten' meegegeven. Het is crisis in Nederland, 'de zware lasten', er moet zeker 16 miljard euro bezuinigd worden. Door die zware lasten komen de 'jongste schouders' onder druk. De jeugdwerkloosheid bedraagt inmiddels 15 procent, aan een hypotheek komen voor een huis is lastig. En is er straks nog geld voor je in de pensioenpot? Of is die leeg?

Wie komen er?
We hebben grote namen in huis gehaald, al zeggen we het zelf. Staatssecretaris Jetta Klijnsma komt (we overhandigen haar een manifest), Henk Krol, de fractievoorzitter van 50Plus; de man die in de peilingen rond de 20 zetels staat, 'onze' eigen Elbert Dijkgraaf en IJmert Muilwijk, voorzitter van CNV-jongeren. En, gezien de opgaveformulieren, komen er zeker 100 jongeren uit heel het land.

Is dat alles?
Nee, we hebben nog veel meer in de aanbieding. Vrijdagavond houdt Jacques Rozendaal zijn afscheidsspeech. Na vier jaar voorzittersschap stopt hij ermee. Kom je ook hem een staand applaus geven? Voor en na het congres is er alle tijd voor gesprekken en ontmoeting. Blijf je trouwens overnachten? Dat kan! 's Nachts gaan we sporten en de volgende dag staat er een ontbijt voor je klaar.

Wat staat er zaterdag op het programma?
Zaterdag is de Algemene Ledenvergadering van SGP-jongeren. Je mag hier bij zitten. Bovendien is het een uniek moment, want de nieuwe voorzitter, Jan Willem Kranendonk, zal hier voor het eerst speechen. Wees erbij!

Waar kan ik me opgeven?
Fijn dat je interesse hebt. Als je op deze link klikt,  vindt je meer informatie over ons congres en kun je je opgeven door het aanmeldformulier in te vullen. Tot ziens!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Twee jongeren over het voorjaarscongres van SGP-jongeren

Hannah Stout
Op 22 maart hoop ik naar het voorjaarscongres van de SGP-jongeren te gaan. Ik heb het afgelopen jaar veel nieuwe kennissen opgedaan bij de SGPJ en ben me veel meer gaan verdiepen in de partij. Het voorjaarscongres wil ik daarom zeker niet missen! Tijdens het voorjaarscongres neemt Jacques Rozendaal afscheid als voorzitter. Ik ben een tijdje actief geweest voor de SGPJ en heb Jacques daar leren kennen als iemand die zich met hart en ziel heeft ingezet. Omdat hij straks afscheid gaat nemen ben ik de 22ste zeker van de partij. Verder ben ik benieuwd naar de discussie over de kansen op de arbeidsmarkt voor jongeren, de vraag of starters straks nog wel een koopwoning kunnen bemachtigen en of wij als jongeren nog wel een fatsoenlijk pensioen op kunnen bouwen. Ik verwacht dat we met de jongeren en de sprekers hier een antwoord op gaan krijgen! Het voorjaarscongres van de SGPJ: Ontmoeting en denken aan je toekomst.. Zie ik jou ook?

Johan van den Brink
De titel van het Voorjaarscongres SGP-jongeren sprak me al direct aan. De jongste schouders, zwaarste lasten? Een mooie toespeling op het adagium ‘De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten.' Kijk, dat er bezuinigd moet worden en dat wij dat dan gaan voelen is buiten kijf, maar, verdelen we de lasten wel eerlijk. Ik herinner me de verbazing bij Kees de Kort (BNR-presentator) over het feit dat “jongeren zich niet verenigden”.En dan is er het voorjaarscongres SGP-jongeren. Met onder andere: Henk Krol. Nu, ik ben benieuwd wat die hierop te zeggen heeft! Of IJmert Muilwijk, voorzitter CNV Jongeren. Is zijn club dé club die onze belangen verdedigt? Of valt het allemaal wel mee en heeft Jette Klijnsma (Sociale Zaken) de pijn al eerlijk verdeeld?Ach, waarschijnlijk overtuigt Elbert Dijkgraaf me. Blijf ik lid van SGP, da's toch een breder verband dan 50plussers en vakbondsleden.In ieder geval, het voorjaarscongres van SGP-jongeren wordt weer een interessante avond!


Blog comments powered by Disqus