SGP vóór Europese samenwerking en tégen EU-superstaat

Om maar direct met de deur in huis te vallen: de SGP is de énige partij die al decennialang een realistische koers vaart ten opzichte van de Europese Unie. En daarin ook consistent is.

Trap er niet in

In de campagne doen partijen opeens moeite om kritisch tegenover Brussel te zijn. Oneliners en proefballonnetjes leiden dan de aandacht van de kiezer af en moeten hen doen geloven dat de weg naar een federale EU ieder geval niet door hen is ingeslagen. Alleen de D66 en de GroenLinks, eerlijk is eerlijk, blijven ook tijdens campagne geloven in het waanidee dat het continent Europa vanuit Brussel aangestuurd kan en moet worden.

Ook in de afgelopen regeerperiode is weer flink vaart gemaakt met de bouw van het Brusselse luchtkasteel. Er zijn allerlei bewegingen gemaakt om uiteindelijk te komen tot een Europees leger, min of meer ter vervanging van de NAVO. Het geldinfuus van noord naar zuid Europa werd verder geïnstitutionaliseerd door middel van het omstreden ESM fonds. Het CDA, de VVD en de PvdA stemden in met een verdrag waardoor miljarden Nederlands geld naar een rekening in Brussel verdwijnt waarna het parlement vervolgens geen enkele zeggenschap meer heeft over de besteding van het geld. In het Europees Parlement (EP) zit het CDA in de eurofiele hoek onder de paraplu ‘Europese Volkspartij (EPP)’. De VVD-fractie in het EP wordt geleid door een hartstochtelijke voorstander van een federaal Europa: Guy Verhofstadt. In dat licht moet u dus de eurokritische tweets en posters lezen van genoemde partijen tijdens de campagne voor de Europese Parlementsverkiezingen van 23 mei.

 

Tweederde meerderheid

Al jaren strijdt Kees van der Staaij voor een grondwetswijziging waardoor EU-verdragen door minimaal tweederde van het parlement moeten worden aanvaard voordat de Nederlandse handtekening eronder kan. Deze verdragen zijn immers verstrekkend en zorgen voor een overdracht van een deel van de nationale bevoegdheden. Het is niet verwonderlijk dat de eurofiele partijen afgelopen maand in de Eerste Kamer opeens met allerlei bezwaren kwamen tegen het plan van Van der Staaij. En ook niet verwonderlijk dat CDA en VVD, toen het puntje bij het paaltje kwam, tegen de grondwetswijziging stemden; vóór meer soevereiniteitsoverdracht dus. Voorlopig kan Nederland dus nog gewoon met 51% meerderheid in de Tweede Kamer, 99% van de soevereiniteit naar Brussel overdragen.

Niet als het aan SGP-jongeren ligt. Stem voor een geloofwaardig alternatief: stem 23 mei SGP!

 

Op vrijdag 3 mei 2019 D.V. organiseert SGPJ Elburg-Oldebroek een politiek event over Europa!
De hoofdvraag tijdens deze avond zal zijn: “Hoe ziet de toekomst van de Europese Unie eruit?”.

Klik hier voor meer informatie.


Blog comments powered by Disqus