Leuker kunnen we het niet maken...

Bij Sotsji denk ik inmiddels: Snotzie! Elke week dat gesteggel of de koning samen met zijn vrouw naar Rusland af mag reizen met in zijn kielzog premier Rutte... Nog vóór de Olympische Spelen zijn begonnen is dus iedereen al teleurgesteld.

Bij Sotsji denk ik inmiddels: Snotzie! Elke week dat gesteggel of de koning samen met zijn vrouw naar Rusland af mag reizen met in zijn kielzog premier Rutte... Nog vóór de Olympische Spelen zijn begonnen is dus iedereen al teleurgesteld.

Majesteitsschennis
Zwijndrecht in ieder geval wel. Maar om een iets andere reden. Schrijven ze een prijsvraag uit om een portret van de koning te maken, worden er ‘kunstwerken’ ingezonden die je van verdriet nog niet in de schuur zou ophangen. Majesteitsschennis die creaties. Maarja, afspraak is afspraak dus het winnende portret komt in de raadszaal te hangen. Ik vrees alleen dat iedereen die er langs loopt een houding aanneemt waarbij het lijkt alsof ze poseren voor ‘De Schreeuw’ van Edvard Munch...

Kunstgebit
De Bosnisch-Servische oud-legerleider Mladic moest deze week weer voor het Joegoslaviëtribunaal verschijnen. Zoals gebruikelijk stak Mladic een tirade af die er op neerkomt dat hij het niet eerlijk vindt dat hij gevangen zit. Hij noemde het tribunaal “het hof van de duivel”. Toen de rechter aangaf dat belediging van het tribunaal financieel nadelig is, bond hij in. Overigens: aan het begin van de dag had Mladic een merkwaardig verzoek. Zijn kunstgebit lag nog te klappertanden op z’n nachtkastje; of de beveiliging dat even wilde halen ten behoeve van het spreekgemak.
Voor de scherpe ziener: het filmpje op NOS is verkeerd geknipt. Een tandenloze Mladic is pas te zien nadat zijn tirade (met kunstgebit) is afgespeeld. Kennelijk rammelt er ook op de regiekamer van de NOS wat...

Badgasten
Ruim twintig nudisten stonden deze week in hun hemd. (En van de zomer juist niet.) De gemeente Delft wilde een einde maken aan naaktrecreatie op strand Delftse Hout. Goed punt zou ik denken. De nudisten vonden het echter wel een mooi plekje dus werkten ze niet mee. De wet staat het toe, mits de omgeving er geschikt voor is. Lees: mits het niet te druk is. Als er tenminste 150 geklede mensen op een strand zijn is de omgeving ongeschikt voor naaktrecreatie oordeelde de rechter. Negen nudisten moeten een boete betalen. In de andere gevallen waren er minder dan 150 mensen op het strand. Dat wordt voortaan dus turven hoeveel badgasten er zijn, en streng toezien op de naleving. Meer blauw op het strand?

Week van Weekers
Wie met de billen bloot moést was staatssecretaris Frans Weekers. Een redelijk onschuldig begonnen debat over de Belastingdienst liep uit op een fiasco. Duizenden burgers zaten met smart op hun uitkering te wachten. Was een gevolg van alle fraudes met toeslagen, zei Weekers. De Bulgaren hebben de Nederlanders nu dus echt in de problemen gebracht. Weekers had de cijfers niet paraat en kon de Kamer dus zelfs niet van middelmatige antwoorden voorzien. "Er werden teveel detailvragen gesteld", zei Rutte na afloop van het debat. Tsja, dat vind ik ook als de Belastingdienst mijn aangifte wil hebben...

Weekers' ambtenaren schijnen hem een beetje in de steek te hebben gelaten. De sfeer op het ministerie was dus net opperbest. Aan het eind van het debat voelde Weekers het draagvlak voor zijn optreden afnemen: hij stapte zelf op – onder druk van de Kamer. Die moet gedacht hebben: "Leuker kunnen we het niet maken Frans, wel makkelijker."

Frank van Putten
Beleidsadviseur


Blog comments powered by Disqus