Georgië-blog (1): Christelijke jongeren verbonden

Dit weekend is een delegatie van SGP-jongeren op bezoek in Georgië. Natuurlijk genieten we van de natuur en maken we kennis met de cultuur, maar het hoofddoel is het bijwonen van een conferentie van ECP-Youth. In de komende driehonderd woorden leg ik uit wat ECP-Youth is en waarom SGP-jongeren hierin participeert.

eeeh… ECP-Youth?

De European Christian Political Youth (ECP-Youth) is een politiek samenwerkingsverband van politieke jeugdorganisaties uit heel Europa. Niet alleen SGP-jongeren is hierbij aangesloten maar ook Perspectief (ChristenUnie-jongeren) en christelijke jongerenorganisaties uit onder meer Frankrijk, Oekraïne en Georgië. Onze moederorganisatie is European Christian Political Movement (ECPM), waar ook de SGP bij aangesloten is.

Het doel van ECP-Youth is om christelijke politiek in Europa gestalte te geven. SGP-jongeren participeert enerzijds in dit netwerk omdat onze vrijwilligers hier veel van kunnen leren, mede door de conferenties. Zo verdiepen we ons tijdens deze conferentie in fake news, een verschijnsel dat ook in Nederland de gemoederen bezighoudt. Maar anderzijds kunnen wij als organisatie veel betekenen voor christelijke jongeren in andere delen van Europa, bijvoorbeeld door het delen van kennis en ervaringen. Het opbouwen van een internationaal netwerk is voor een politieke organisatie als SGP-jongeren onmisbaar. Ook vindt SGP-jongeren het belangrijk om de christelijke krachten in Europa te bundelen om zo tegenwicht te bieden aan on-Bijbelse ontwikkelingen in Europa en gezamenlijk de Bijbelse boodschap uit te dragen in de Europese politiek.

Welke standpunten heeft ECP-Youth?

In 2017 is de Odessa-verklaring aangenomen, waarin de kernideeën van ECP-Youth zijn vastgesteld: katholiciteit, waardigheid van het leven en samenwerking. Concreet wordt bijvoorbeeld het belang benadrukt van zaken als duurzaamheid, vrijheid van godsdienst en het huwelijk als een verbond tussen één man en één vrouw. SGP-jongeren zal op de ledenvergadering, die morgen gehouden zal worden, een motie indienen waarmee we aandacht vragen voor de genderideologie, die ook veel Europese politiek doortrekt. Op deze manier scherpt SGP-jongeren haar ECP-Youth-collega’s weer op om aandacht te schenken aan dit belangrijke onderwerp.


Blog comments powered by Disqus