De propjesschieter in Oud-Beijerland

Op 14 oktober was Menno de Bruyne, alias de propjesschieter, te gast bij de SGPJ Hoeksche Waard. In de zaal van de Herst. Herv. kerk waren zo'n 30 mensen bijeen gekomen om de man achter de Haagse Propjes aan te horen.

De voorzitter, Arjan Groeneweg, opende de avond met de geschiedenis van Gideon, die met maar 300 man de overwinning behaalt op de Midianieten. Volgens De Bruyne, die daarna aan het woord komt, is dit gedeelte in de fractie ook meerdere malen gelezen. Menno begint met de bijzondere positie van de SGP, in de Volkskrant stond o.a. een artikel over de 10 concessies die het kabinet al gedaan heeft aan de mannenbroeders. Ook de bijzondere constructie van een minderheidskabinet met gedoogsteun van de PVV wordt besproken. En over de invloed van de SGP wil De Bruyne ook wel een tipje van de sluier oplichten, hoewel hij daarover eerst niet overlegd heeft met de 'grote sluierlichter' Wilders. De toespraak van de spindocter van de SGP is doorspekt met woordgrappen en dubbele ladingen. Maar er is ook ruimte voor ernst, want is in deze tijd ook niet duidelijk de hand van de Heere te zien?

Op deze avond zijn er ook enkele huishoudelijke gedeelten: het jaarverslag wordt goedgekeurd, nieuwe bestuursleden worden gekozen en twee bestuursleden nemen afscheid. Na de pauze is er tijd voor 'het vragenuurtje'. De aanwezigen nemen die kans te baat om het naadje van de (zwarte) kous te weten te komen over bijv. de gevoelens bij de SGP over de huidige situatie, over de islamisering, over de econonmie, enz.

Aan het einde van de avond laat de grote opbrengst van de collecte misschien wel het duidelijkst zien dat jong en oud genoten heeft!


Blog comments powered by Disqus