SGP-jongeren zien mogelijkheden na verkiezingsuitslag

We zien als SGP-jongeren mogelijkheden voor staatkundig gereformeerde politiek na de verkiezingsuitslag van 2 maart. Tegelijkertijd hebben de drie christelijke partijen gezamenlijk weer een grote dreun gekregen. Dat is buitengewoon jammer.

De SGP heeft stemmenwinst geboekt. Toch raakt de partij naar alle waarschijnlijkheid een zetel in de Eerste Kamer kwijt. En ook in Zeeland, Gelderland en Noord-Holland heeft de partij een zetel verloren. De veel hogere opkomst zorgt voor deze combinatie van winst en verlies. Omdat de coalitie waarschijnlijk net geen meerderheid heeft in de Eerste Kamer, zou de SGP daar een belangrijke rol kunnen gaan spelen. Dat is natuurlijk grote winst te noemen.
 
In bijna alle gemeenten waar op SGP-kandidaten voor de Provinciale Staten kon worden gestemd, is stemmenwinst geboekt. Zelfs ook nog ten opzichte van de laatste Tweede Kamer verkiezingen. Daaruit blijkt het vertrouwen van de kiezer dat de SGP zich zal inzetten voor goed provinciaal bestuur. Dat is een groot compliment waard aan alle provinciale kandidaten!
 
Het past niet bij de SGP om al te gretig een sleutelpositie te claimen voor het voortbestaan van de coalitie. Hoe de positie van onze partij zal zijn, zal pas na 23 mei echt duidelijk worden. Hoe dan ook, er zal de komende tijd regelmatig naar de houding van de SGP gekeken worden, zowel door oppositiepartijen als coalitiepartijen. Wij hebben er veel vertrouwen in dat de partij daar goed mee om zal gaan. De SGP-Tweede Kamerfractie heeft met haar onafhankelijke en constructieve houding een prima koers gevaren, en dat zullen ze blijven doen. Ook voor kandidaat-senator dhr. Holdijk zal het een spannende tijd worden. Hij is als geen ander in staat de eigen plaats van de Eerste Kamer recht te doen. Wij wensen hem daarbij veel wijsheid toe!
 
Meer toelichting:
Jacques Rozendaal, voorzitter: 06 - 11 42 05 61
Dirk-Jan Nijsink, beleidsadviseur: 06 - 40 21 02 13


Blog comments powered by Disqus