SGP-jongeren wint PJO-parlement

Donderdag en vrijdag vlogen politieke jongerenorganisaties elkaar verbaal in de haren tijdens het PJO-parlement. Alle tegenstanders van het SGP-kroost pakten hun biezen toen de jongeren van de oranje partij de artilleriebeschietingen openden in de Tweede Kamer. Vier portretjes.

 

Josefien Verschuure (23)

“Dit jaar deed ik voor de tweede keer mee met het PJO-parlement. Ik houd ervan om met andere jongeren te onderhandelen om te proberen samen een coalitie te vormen. Soms is tot het einde spannend of je in de coalitie komt. Samenwerken is natuurlijk belangrijk, maar minstens even belangrijk is vasthouden aan je principes. Eigenlijk balanceer je het hele PJO-parlement op die twee dingen. Extra leuk is het, als je dan aan het einde ook nog eens gewonnen hebt.”

 

Maarten van Nieuw Amerongen (21)

“De debatten tijdens het plenaire gedeelte waren dit jaar in algemene zin constructief te noemen, maar zo nu en dan was het vuurwerk. Toen ik namens SGP-jongeren, de JOVD en het CDJA opriep om het voorbeeld van Trump te volgen en de Nederlandse ambassade naar Jeruzalem te verhuizen, vuurde het gehele linkse blok zijn magazijn leeg. De jongerenclubs van DENK, PvdA en GroenLinks gebruikten al hun interrupties in één keer tijdens onze inbreng over vrede en veiligheid. Missie geslaagd dus.”

 

Anne Kersten (19)

Spreken in de plenaire zaal als vrouw namens SGPj is een unieke en super leuke ervaring.

Iets wat in de realiteit niet mogelijk is, en mijns inziens doen we er goed aan dit zo te houden. Dat neemt niet weg dat ik er van genoten heb dit te mogen doen. Aan mij was de eer om te verwoorden wat wij als SGPJ vonden van het akkoord over Onderwijs en Cultuur. We waren geen coalitiepartners en konden dan ook rekenen op een aantal stevige interrupties. Gelukkig konden die vragen goed beantwoord worden, mede dankzij een goede voorbereiding en steun van de rest van de fractie. Kortom, een prachtige ervaring.”
 

Erik Jan Vinke (26)

Voor mij een hattrick tijdens dit vijfjarig PJO-parlement. Ik heb vier keer mee mogen doen en dit jaar hebben we voor de derde keer gewonnen. We hebben opnieuw hard gewerkt om, op basis van onze principes, coalities te vormen en het debat naar ons toe te trekken. Dat is lastig met 131 deelnemers in een overwegend links speelveld. Toch merk je dat het verhaal dat SGP-jongeren heeft ertoe doet. Het was opnieuw een mooi evenement en ik ben dankbaar voor de uitkomst.”

 

 

Blog comments powered by Disqus