SGPJ en Wetenschappelijk Instituut SGP starten masterclass

SGP-jongeren en het Wetenschappelijk Instituut voor de SGP starten in 2013 een gezamenlijke masterclass.

Door het aanbieden van deze masterclass willen SGP-jongeren en het Wetenschappelijk Instituut studenten nauwer betrekken bij de SGP. Op het programma staan trainingen over het gedachtegoed van Augustinus, Calvijn en Groen van Prinsterer. Verder wordt de SGP-visie geconfronteerd met het hedendaagse conservatieve, liberale, seculiere en socialistische denken.

Vanaf januari tot en met mei is er elke maand een sessie. Er is ruimte voor maximaal 15 studenten. Op basis van CV en motivatiebrief worden de 15 beste studenten toegelaten. Inschrijving staat open voor universitaire en HBO-studenten. Aan het einde van het traject sluit de masterclass met een essaywedstrijd. Het winnende essay wordt integraal geplaatst in Zicht, het kwartaaltijdschrift van het Wetenschappelijk Instituut.

SGP-jongeren en het Wetenschappelijk Instituut zijn voornemens om bij voldoende belangstelling in het seizoen 2013-2014 twee masterclasses aan te bieden, een over politiek beleid en over politieke ideologieën. SGP-jongeren wil daarnaast in het seizoen 2013-2014 een eigen vaardighedencursus beleggen.

Jan Mark ten Hove, kartrekker van de masterclass, verwacht dat het cursusaanbod veel studenten zal aanspreken. "Er zijn veel hoogopgeleide jongeren in de reformatorische achterban die zich graag willen verdiepen in het denken van de SGP. De enthousiaste reacties over de verkiezingsuitslag stimuleert SGP-jongeren om jongeren extra bagage mee te geven die ze later op verantwoordelijke posten in de partij kunnen inzetten."

Meer informatie over aanmelding volgt binnenkort. Houd daarvoor deze wesite, In Contact en de Facebookpagina van SGP-jongeren in de gaten.


Blog comments powered by Disqus