SGP-jongeren Urk brengen nieuw magazine uit

SGP-jongeren Urk heeft een mooi, nieuw magazine uitgegeven. Het eerste exemplaar is overhandigd aan burgemeester Van Maaren. Lees hier een interview met de voorzitter van SGP-jongeren Urk, Jan Sinke.

1. Hoe kwamen jullie op het idee om een magazine te maken?
De bedoeling was eerst om een nieuwsbrief te maken. Dit idee is later uitgegroeid tot nieuwjaarsspecial en uiteindelijk tot magazine dat herhaaldelijk wordt uitgegeven. De uitwerking van het idee heeft met name plaatsgevonden in verschillende brainstorm-sessies.

2. Hoe vaak kom het uit?
We willen het magazine eens per half jaar uitgeven aan zowel de SGP-leden als de SGP-jongeren leden van regio Urk.

3. Wat zijn de onderwerpen waarover wordt geschreven?
Allereerst beslaat een deel van het magazine de activiteiten van de SGP-jongeren op Urk. Dit zijn zowel de activiteiten van het vorige jaar, als het komende jaar. Daarnaast hebben we een interview met een actieve SGP-jongere, zodat de lezers ook weten wat de reden is van hun lidmaatschap. Ook bevat het magazine ook een column van de Urker SGP-wethouder. Verder nog een aantal algemene onderwerpen, zoals: een serie over Christelijke politiek in het buitenland; een serie over de geschiedenis van de SGP; een puzzelrubriek; een strip.

4. Hoe betalen jullie zo’n magazine?
Deels door de contributie van onze SGP-jongerenleden en deels door de kiesvereniging van de SGP. Daarnaast willen we advertenties van sponsors gaan plaatsen. Zodat we in de toekomst daarmee de kosten kunnen dekken.

5. Waarom hebben jullie het aan de burgemeester overhandigd?
Hiermee krijgt de eerste uitgave van 'The Express' media aandacht. Er is een nieuwsbericht met foto over verschenen in de plaatselijke krant ‘het Urkerland.’ Dit is een veelgelezen krant. Daarnaast is het goed om ook de burgemeester te betrekken bij de jongeren.

Lees hier zelf het mooie magazine van SGP-jongeren Urk.


Blog comments powered by Disqus