SGP-jongeren neemt Willem Pos (21) aan als nieuwe voorzitter

Willem Pos is nog maar sinds kort actief bij SGP-jongeren. Hij werd in december, tijdens het wintercongres van SGP-jongeren, gekozen tot politiek bestuurslid. Willem woont in Benthuizen en studeert politicologie aan de Universiteit Leiden.

De komende jaren wil de nieuwe voorzitter zich richten op de bescherming van leven in diverse opzichten. “Ik vind dat het leven bescherming verdient. Daarom vind ik veiligheid een belangrijk thema. We hebben in West- Europa te lang gedacht dat terrorisme aan onze deur voorbij zou gaan, maar niets is minder waar gebleken”.

Naast veiligheid is het beschermen van ongeboren leven een belangrijk onderwerp, aldus Willem Pos. “Ook ongeboren leven verdient bescherming. Wij zullen dan ook ons standpunt dat abortus niet zou mogen worden toegestaan, krachtig blijven uitdragen”.

De thema’s die Pos aansnijdt sluiten goed aan op het voorjaarscongres. In de Reehorst in Ede wordt tijdens het congres nagedacht over het thema Leven. SGP-kamerlid Elbert Dijkgraaf, SP-kamerlid Henk van Gerven en ethicus Theo Boer gaan met elkaar in gesprek.

Pos is de opvolger van Jan-Willem Kranendonk, die SGP-jongeren in de periode 2013-2016 voorzat. Jan-Willem was de jongste voorzitter ooit, Willem is de volgende titeldrager: hij is nog enkele dagen jonger dan de vertrekkende voorzitter bij zijn aantreden was. 

 


Blog comments powered by Disqus