Onveilig image van Gouda schrikt ondernemers niet af

Alle negatieve aandacht van de pers voor de onveiligheid in Gouda schrikt ondernemers niet af om zich te vestigen in deze stad, zelfs als ze die aan den lijve ondervinden. Ondernemers die al jaren in de stad gevestigd zijn, zijn trots op Gouda. Het is de kern van regio Midden-Holland, heeft een mooie historische binnenstad en ligt centraal in de Randstad.

Dit is één van de conclusies van de bijeenkomst die SGP Gouda op 15 december jl. heeft georganiseerd over Ondernemers in Gouda. Sprekers waren dhr. L. Hoek, secretaris van kring Midden-Holland van de Kamer van Koophandel en dhr. J. Slingerland, vestigingsmanager bij Visser&Visser Accountants. Dhr. Slingerland heeft de onveiligheid van Gouda aan den lijve ondervonden sinds hij zich 8 jaar geleden in Gouda vestigde. Toch wegen bij hem de voordelen tegen de nadelen op. Dhr. Hoek gaf aan dat de onveiligheid niet uniek is voor Gouda, ondanks de bijzondere persaandacht voor enkele Goudse wijken.

Niet alleen veiligheid kwam aan bod. Ook de ruimte in Gouda om te ondernemen was onderwerp van discussie. Gouda heeft nauwelijks ruimte voor nieuwe bedrijfsterreinen. Dit heeft mede geleid tot een daling van de werkgelegenheid met 10% sinds 2000. Tegelijkertijd staan er onder andere in de Goudse Poort veel kantoorpanden leeg. Slingerland: ‘Voor ons als kleinere onderneming zijn die panden veel te groot. Er is weinig ruimte om je eigen bedrijf te zichtbaar te laten zijn en als je een deel van de zesde verdieping in gebruik hebt, is de drempel voor klanten om binnen te komen, hoog. We hebben nu een eigen pand kunnen vinden, dat goed aansluit bij onze wensen.’


Blog comments powered by Disqus