Jan Mark ten Hove nieuwe beleidsadviseur SGP-jongeren

GOUDA - De 25-jarige Jan Mark ten Hove uit Rijssen is benoemd tot beleidsadviseur van SGP-jongeren. Ten Hove, momenteel redacteur economie bij het Reformatorisch Dagblad, hoopt op 1 november aan de slag te gaan in zijn nieuwe baan.

De nieuwe beleidsadviseur, die lid is van de Gereformeerde Gemeenten, heeft in 2009 zijn studie politieke geschiedenis afgerond aan de Universiteit Utrecht. Hij is de opvolger van Dirk-Jan Nijsink, die afgelopen zomer in dienst trad als jeugdwerkadviseur bij de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten.
 
Jan Mark heeft een ambitieuze doelstelling geformuleerd bij zijn aantreden. “SGP-jongeren is de grootste politieke jongerenpartij van Nederland. Om de grootste te blijven wil ik inzetten op ledengroei. In de huidige tijd is het niet makkelijk om mensen lid te laten worden van een vereniging. Maar ik zie zeker kansen. Dat kan onder andere door effectiever gebruik te maken van sociale media. Jongeren zijn actief op Hyves en Twitter, spreek ze dan ook aan via die media.”

Ook wil Jan Mark werken aan permanente campagne en inhoudelijke profilering van de organisatie. “SGP-jongeren heeft haar eigen politiek programma met de slogan: ´Kies partij voor het leven´. Dit kan nog verder uitgewerkt worden. Dat raakt allerlei ethische thema´s, waaraan de jongerenpartij uiteindelijk zijn kleur en profilering ontleent. Juist nu de SGP een bijzondere positie inneemt in het parlement en uitgesproken christelijke standpunten meer onder druk komen te staan, is het van belang om een toegankelijk en overtuigend verhaal voor de nieuwe generatie SGP'ers te verwoorden en vorm te geven.”


Blog comments powered by Disqus