Niek Bakker aan de slag als beleidsadviseur bij SGP-jongeren

PERSBERICHT
 
9 oktober 2014

Niek Bakker aan de slag als beleidsadviseur bij SGP-jongeren

Rotterdam - Na het vroegtijdige vertrek van Frank van Putten krijgt SGP-jongeren per 1 november een nieuwe beleidsadviseur. Niek Bakker (25), getrouwd en 2 kinderen, volgt Van Putten op. ‘Als christelijke jongere heb je een mooie boodschap voor de mensen om je heen. Ik wil jongeren graag uitdagen om met die boodschap meer voor de dag te komen binnen hun eigen plaatselijke gemeente en binnen onze partij’.
 
De Dordtenaar is momenteel nog werkzaam als docent maatschappijleer. De jarenlange ervaring die hij opdeed in de omgang met jongeren komt hem goed van pas bij zijn werk bij SGP-jongeren. Bakker gaat vol enthousiasme aan de slag met nieuwe uitdagingen. ‘Als beleidsadviseur ga ik me bezighouden met een paar dingen: bij de verschillende afdelingen wil ik jongeren warm maken en houden voor christelijke politiek, ik ga het bestuur helpen bij het richting geven aan de SGP-jongeren en ik zal regelmatig stukjes schrijven in de KLIK, In Contact of andere media.’ 
 
Jan-Willem Kranendonk, voorzitter van SGP-jongeren, is blij met de komst van Bakker. ‘De beleidsadviseur vormt een belangrijke schakel binnen onze organisatie. We zijn erg blij dat deze functie weer vervuld is, zeker omdat we de komende tijd meer willen investeren in de vorming van jongeren. De beleidsadviseur speelt een belangrijke rol bij de masterclasses en trainingen die SGPjongeren organiseert’. 
 
Zijn voldoening en motivatie haalt de nieuwe beleidsadviseur uit de nauwe samenwerking met vrijwilligers. ‘Ik kan dit niet alleen, gelukkig zijn er heel veel enthousiaste vrijwilligers. Het is heel bijzonder om bijna fulltime te werken met allemaal mensen die dit naast andere dagelijkse bezigheden doen. Dat geeft een ontzettende drive! Het lijkt me een groep gemotiveerde mensen en kijk uit naar regelmatig contact met de mensen van de landelijke commissies en de plaatselijke verenigingen’.
 
Bakker blijft een dag per week als docent werkzaam en begint op 27 oktober zijn eerste volledige werkweek op het partijbureau in Rotterdam.

Blog comments powered by Disqus