In contact is uit

Deze week valt het eerste nummer van 2011 van In Contact bij de leden van SGP-jongeren op de mat. Dit keer een boeiend interview met Hero Brinkman, een gesprek met Wim Kolijn en een terugblik op de Provinciale verkiezingen.

In het interview van hoofdredacteur Leendert van Beek en redacteur Jan-Willem Kranendonk met Hero Brinkman maakt het PVV Kamerlid van zijn hart geen moordkuil. Hij is openhartig over zijn standpunten en zijn positie binnen de PVV. Hij gaat in op zijn democratiseringsvoorstellen binnen de PVV: “In ieder geval zal er na afloop van het huidige kabinet een democratische koers ingezet worden. Er zijn dan meer leden met ervaring, die zich durven roeren en de gevaren overzien.”

Opvallend openhartig is Brinkman over zijn vermeende ‘drankprobleem’. In 2009 kwam hij in opspraak, omdat hij een barman zou hebben geslagen in journalistensociëteit Nieuwspoort. Hoewel de barman het verhaal ontkende, werd het verhaal opgeblazen in de media. Hij maakt zich nog boos daarover. “Ik heb die man niet geslagen, absoluut niet. Het vervelende is dat ik van de fractie mijn mond moest houden. Geert had natuurlijk gehoopt dat de storm over zou waaien. Vervolgens moest ik door het stof en nadrukkelijk zeggen dat ik een alcoholprobleem had, maar ik had helemaal geen drankprobleem. Ik ben geen alcoholist! Ik was bang dat ze mij uit de fractie zouden gooien, dus heb ik dat maar gezegd als een excuustruc.”

In In Contact wordt ook afscheid genomen van Wim Kolijn, de markante partijvoorzitter van de SGP. Kolijn pleit voor een open debat binnen de partij: “Het is een opdracht en een uitdaging om op een waardige manier met wederzijds respect deze discussie te voeren. We kunnen het met de antwoorden van onze voorouders niet doen. (…)Verkennen en verder kijken dan je eigen wereld is goed, dat hoort er ook bij.” Het uitgangspunt moet Gods Woord blijven: “anders is de SGP de SGP niet meer”.

Voor meer informatie:

Leendert van Beek (hoofdredacteur): 06  - 49 13 56 67
Dirk-Jan Nijsink (beleidsadviseur): 06 - 40 21 02 13


Blog comments powered by Disqus