Een kijkje in Brussel

Vorige week brachten de SGP-jongeren uit Nunspeet een bezoek aan het Europees Parlement in Brussel. De impressie van Douwe de Haan.

Waarom een excursie naar Brussel?
Als bestuur van SGP-jongeren Nunspeet proberen we om, naast onze avonden, 1x per jaar een excursie te organiseren. Dit jaar viel de keuze op een excursie naar het Europees Parlement in Brussel.

Wat hebben jullie daar gedaan?
We hadden een ontmoeting met SGP-europarlementarier Bas Belder. Hij vertelde ons over zijn werk in het Europees Parlement. Belder houdt zich veel bezig met vervolgde christenen in onder andere China. Daarnaast is hij rapporteur voor Israël en heeft hij een tijdje geleden een rapport geschreven over Iran. Op ons verzoek legde hij ook uit waarom de SGP tegen de toetreding van Turkije tot de EU is.

Wat van opgestoken?
Nadat de ontmoeting met Belder was afgelopen werden we door een Vlaamse gids geïnformeerd over de werkwijze van het parlement. Interessant om te horen hoe er bijvoorbeeld met de meertaligheid wordt omgegaan. Op dit moment zijn er 23 officiële talen die in het Europees Parlement worden gebruikt. Na deze uitleg en een lunch in het bezoekersrestaurant hebben we een bezoek gebracht aan het oude stadscentrum van Brussel. Daar kon iedereen zijn/haar gang gaan en de stad ontdekken. Na een voorspoedige terugreis waren we rond 8 uur 's avonds weer in Nunspeet.

Indruk?
Een volle, leerzame en gezellige dag!

Volgend jaar weer naar Brussel?
Zoals gezegd proberen we elk jaar een excursie te organiseren. We gaan kijken wat we volgend jaar op het programma zetten. Brussel is zeker voor herhaling vatbaar en een aanrader voor andere verenigingen!


Blog comments powered by Disqus