Drie vragen aan de nieuwe voorzitter Kranendonk en kandidaat vicevoorzitter Polinder

Jan-Willem Kranendonk (21) wordt de nieuwe voorzitter van SGP-jongeren. Hij is sinds 2010 redacteur bij In Contact, het ledenmagazine van SGP-jongeren. De komende jaren wil Kranendonk zich onder andere richten op het  verder doordenken van de plaats van christelijke politiek in de samenleving. 

Het bestuur van SGP-jongeren heeft de functie voorzitter gesplitst in voorzitter en vicevoorzitter. De vicevoorzitter houdt zich voornamelijk bezig met de interne organisatie en leiding van de SGP-jongeren. Harm Jan Polinder (19) zal op dezelfde Algemene Ledenvergadering verkiesbaar zijn als vicevoorzitter. Wie zijn deze heren? Drie nieuwsgierige vragen aan Jan-Wilem en kandidaat-vicevoorzitter Harm Jan:

Zo, en daar kwam de sollicitatie van Jan Willem. Op welk moment dacht je: dat is wat voor mij?
“Ik heb niet één moment gehad dat ik opeens dacht: ‘Ik ga solliciteren!’ Begin november vroegen enkele mensen of ik er misschien interesse in had. Het speelde op dat moment al wel door mijn hoofd en ik ben er rustig over gaan nadenken. Het begon daardoor steeds meer voor mij te leven en eind november heb ik vol enthousiasme de sollicitatiebrief voor de functie van voorzitter de deur uitgedaan.”

Je komt uit Nunspeet. We gaan van de Randstad naar een voorzitter uit de Veluwe. Wat gaan we daar van merken...?
“Tja, wat ga je daar van merken. Nou, ik studeer in Amsterdam aan de Vrije Universiteit en veel van mijn vrienden wonen in de Randstad. Ik sta dus eigenlijk met één been in de Randstad en één been in de provincie, dat maakt het al anders. De penningmeester zal het nog het meeste merken, omdat ik vaak heel wat verder moet reizen dan Jacques en dus ook meer kilometers zal declareren. Maar de leden zullen er weinig van merken hoor.”

Jan-Willem, naast je studie en SGP-jongeren wordt je vrije tijd wat minder. Welke hobby’s blijf je zeker houden?
“Eén hobby valt goed te combineren: ik lees graag en als voorzitter is het nodig dat je van de laatste ontwikkelingen op de hoogte bent. Ook vind ik debatteren en schrijven erg leuk, dus die hobby’s kan ik inzetten voor de club. Verder probeer ik één avond in de week te squashen en zorg ik altijd dat er ruimte in mijn agenda is om tijd aan vrienden en familie te besteden. En ik ga graag op vakantie. Gelukkig ligt het werk van SGP-jongeren in de zomer redelijk stil, dus kan ik er dan lekker tussenuit.”

Drie vragen aan kandidaat-vicevoorzitter Harm Jan Polinder

Harm Jan, je wordt voorgedragen op de jaarvergadering als vicevoorzitter. Wat houd die functie eigenlijk in?
“Als vicevoorzitter neem ik alle interne taken en verantwoordelijkheden over die voorheen toebehoorden aan de voorzitter. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de interne communicatie richting vrijwilligers en verenigingen. Ledenwerving, beleidsnota, begeleiding van medewerkers en het aansturen van vrijwilligers hoort bij deze functie. Maar het belangrijkste vind ik dat we de komende periode samen met de verenigingen en vrijwilligers moeten werken aan een nieuwe visie en missie. Want het aansturen van de organisatie vanuit een gezamenlijke visie en missie is voor mij prioriteit nummer één.”

Intensieve functie als je die krijgt Harm-Jan, heb je nog wel tijd over voor overige hobby’s?
“Op dit moment heb ik een eigen communicatie/mediabedrijf, het gaat gelukkig erg goed, ondanks de crisis. Toch merk ik dat het geen voldoening geeft om altijd maar bezig te zijn met geld verdienen en salesprojecten. Vandaar dat ik graag een aantal uren in de week vrij maak voor mijn bestuursfuncties. Ik ben al zo’n vier jaar actief voor de landelijke SGP-jongeren, waarvan één jaar als bestuurslid en afgelopen zomer als campagneleider. Mijn hart klopt voor christelijke politiek en voor de vervolgde kerk. Ik maak graag vrije tijd voor mijn voorzitterschap van de Jongerenwerkgroep Christenvervolging en mijn ambassadeurschap voor de Stichting Hulp Vervolgde Christenen.  Als ik tijd over heb ga ik graag naar openbare veilingen van de belastingdienst om goedkoop wat handelswaar te verzamelen...”

We hebben straks mogelijk een Harm-JAN en een JAN-Willem. Echt oer-Hollandse namen. Wat gaan we daarvan merken ;-)?
“Persoonlijk ken ik Jan-Willem redelijk goed, we zijn allebei al langere tijd actief bij SGP-jongeren. Ik denk dat we, echt op z'n Hollands, goed op de centen zullen passen en  we zullen ons inzetten (in de geest van onze handelslustige voorvaderen) om de SGP-boodschap op de politieke markt helder voor het voetlicht te brengen!”


Blog comments powered by Disqus