Deltaplan SGP-jongeren duikt op bij burgemeester Urk

Steeds duidelijker wordt het. In een jeugdgemeenteraadsvergadering van december 2006 boden de SGP-jongeren de burgemeester en wethouders van de gemeente Urk het Deltaplan leefbaar Urk aan. Dit plan werd gepresenteerd omdat de SGP-jongeren in tegenstelling tot het college wel oplossingen hadden voor de problemen in het uitgaansleven op Urk.

De problemen zijn anno 2009 nog steeds niet opgelost. Recent gaf Burgemeester Kroon aan dat het gemeentebestuur illigale barren op het industrieterrein zou gaan beboeten. Ook cameratoezicht was een reële optie.

Hier is iets opmerkelijks aan de hand. De burgemeester neemt in stukjes en beetjes de aanbevelingen van de SGP-jongeren over die ruim twee jaar geleden zijn gepresenteerd. Dat betekent wel dat we de situatie toen als jeugdige politici goed hebben ingeschat.

En let maar op! Straks komt het gemeentebestuur met het “idee” om een passensysteem in te voeren. We zouden het fijn vinden als het de burgemeester er dan bijzegd dat het om een aanbeveling van de jongeren zelf gaat.

Zo ziet u maar: De jeugd kan best meedenken en meepraten over beleid! SGPj URK zal het blijven doen!


Blog comments powered by Disqus