Blijf voluit christelijk

Persbericht d.d. 23 mei 2011

Met strategische stem is het maximum aan pragmatisme bereikt

“Het kan verkeren” zei Bredero al. De SGP heeft in de Eerste Kamer een sleutelpositie gekregen, maar er is ook gedeald: winst en verlies, omdat de SGP één zetel inlevert. SGP-jongeren: “De partij is belangrijker dan ooit, dat moet benut worden.”

SGP-jongeren is tevreden met de uitslag van de Eerste Kamerverkiezingen. De SGP heeft haar reststemmen niet verloren laten gaan, maar het CDA gesteund. Ook neemt ze nu een heel belangrijke positie in. Jacques Rozendaal, voorzitter SGP-jongeren: “Deze rol kan meer waard zijn voor christelijke politiek dan een extra zetel”.

Tegelijk roept SGP-jongeren de moederpartij op scherp te blijven: “Het maximum aan pragmatisme is bereikt”. Politiek vraagt om concessies, maar er is wel een grens. SGP-jongeren wil niet dat de SGP dit kabinet steunt in ruil voor slechts symbolische maatregelen: “Dan heet het een pyrrusoverwinning. Juist nú is een helder christelijk geluid van belang. Dat staat hoger aangeschreven dan strategische belangen.”

SGP-jongeren heeft alle vertrouwen in de kennis en wijsheid van senator Holdijk. Rozendaal: “Wij weten zeker dat hij niet makkelijk van zijn stuk is te brengen en staatrechtelijk zeer zuiver is”.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met SGP-jongeren. U kunt contact opnemen met:
1. Jacques Rozendaal, voorzitter SGP-jongeren:
voorzitter@sgpj.nl of 06 - 11 42 05 61.
2. Dirk-Jan Nijsink, beleidsadviseur:
djnijsink@sgp.nl of 06 - 40 21 02 13.


Blog comments powered by Disqus