95 hervormingen nodig

SGP-jongeren lanceert vandaag, op 31 oktober 2011 de website sgpjhervormt.nl met 95 stellingen over hervormingen voor Nederland. Volgens de jongerenorganisatie zijn hervormingen broodnodig: economische, sociale, financiële, maar vooral ideologische hervormingen verdienen nog meer aandacht.

Voorzitter Jacques Rozendaal: “Vaak worden alleen progressieve partijen hervormingsgezind genoemd. Iedere partij wil dingen veranderen. Het gaat erom: wat wil je veranderen. Laten we niet doen alsof SGP-standpunten niet meetellen in het debat.” De lijst met stellingen laat zien dat christelijke standpunten het verschil maken en dat de toekomst van Nederland goed af is met de standpunten van de SGP-jongeren.

Rond Hervormingsdag wordt van origine het protest van prof. Maarten Luther in de vorm van 95 stellingen herdacht. Volgens SGP-jongeren ligt daar ook nog een link met hun stellingen. Rozendaal: “Luther protesteerde tegen de overheersing van de kerk in het dagelijkse leven. Onze stellingen gaan ook in discussie met progressieve partijen die onnodig de rechten van christenen aantasten. Het is nu niet paaps, maar paars.” Van een calvinistische politieke jongerenorganisatie die principiële en praktische standpunten combineert mag verwacht worden dat zij daar op hervormingsdag aandacht voor vragen.

Net zoals Luther het middel van zijn tijd gebruikte om dialoog te voeden, wil SGP-jongeren mensen laten nadenken en praten over de stellingen. De stellingen worden daarom via internet en social media verspreidt.

De website met 95 hervormingen: www.sgpjhervormt.nl


Blog comments powered by Disqus